Bezoek aan Nigeria

In het najaar van 2011 hebben Joke van Campenhout en Erika Priebee een bezoek gebracht aan Charilove in Benin-City in Nigeria. Erika bleef er twee weken, Joke drie maanden.

De ontvangst was hartverwarmend. We werden overal aan iedereen voorgesteld en hebben diverse praatjes gehouden voor verschillende fora zoals de Rotary, de Oba ("koning" van Benin-City) en de "Commissioner of Women Affairs".

Ook zijn we op televisie geweest. Het was natuurlijk ook wel bijzonder dat er twee Westerse vrouwen bij het project op bezoek waren.

Het bezoek heeft ons een goed inzicht gegeven over hoe ons geld wordt besteed en wat er allemaal gebeurt voor de kinderen van Charilove.

Daarnaast was het goed voor de motivatie van Chris Omusi en zijn team, want werken in moeilijke omstandigheden en dan positief blijven valt niet altijd mee.

 

Joke en partner Ruud zijn in 2012 teruggegaan en hebben o.a. opnamen voor promotiefilmpjes gemaakt. Deze staan op YouTube en worden gebruikt voor promotie van Charilove bij presentaties et cetera.

Een volgend bezoek staat gepland in het voorjaar van 2014.

 

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreid verslag van de beide bezoeken? Klik dan op de links.

En natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met Joke of Erika!

 

Interesse in vrijwilligerswerk? Wij zoeken mensen die het leuk vinden met kinderen te werken en niet bang zijn voor het leven in Nigeria. Daarnaast is er genoeg te doen op het gebied van computers, onderhoud, (ver)bouw etc.

Is uw interesse gewekt? Neem dan gerust contact op voor het maken van een afspraak!