Charilove, bezoek aan Club Benin.

 

(maandag 3 oktober)

Jeetje, alweer nr. 10!!

Jullie hebben het ook zwaar met al dat lezen……… Toch ga ik gewoon door.

Vandaag was kantoordag. Chris zou ons om 9.00 ophalen maar stuurde een sms dat hij eerst naar de dokter moest. Het werd 12.00 uur en tot die tijd zaten we buiten op de bank voor het klooster wat te lezen. Niet echt een gezellige plek maar omdat de elektriciteit weer was uitgevallen, was het op de kamer zonder ventilator niet uit te houden.

’s Morgens had ik mijn beddengoed gewassen, reuze handig die grote lakens in een wastafel!!!

 

Bij Charilove was het erg rustig zonder kinderen. Alleen de kinderen die daar wonen, twee weeskinderen, broer en zus die door moeder gedropt waren, en Miracle, mijn vriend van de 1e kennismaking en nog een paar aanlopers liepen rond.

Er was wel een aantal leraren en Alex had al een lijst met benodigde spullen gemaakt. Ik denk dat we bijna alles kunnen kopen behalve een antenne voor de t.v. Probleem is dat er een abonnement aan vast zit en dat kunnen ze niet betalen.

 

Er is geen vast inkomen bij Charilove, iedere maand is maar weer de vraag of ze tot de laatste dag alles kunnen betalen. Chris is afhankelijk van de giften en voedingsmiddelen die geschonken worden.

Samen met Erika en Chris hebben we een lijst samengesteld van dingen die echt nodig zijn en prioriteiten gesteld. Woensdag is de boardmeeting en kunnen er spijkers met koppen geslagen worden.

Er is een aardig bedrag beschikbaar vanuit de Stichting Charilove Netherlands en ik hoop dat ik voor mijn vertrek nog wat gerealiseerde projecten kan bekijken, b.v. aanleg waterleiding naar toiletten en wastafels. De waterput is al langer geleden geslagen maar de leidingen ontbreken nog, een goede generator of zonnepanelen, speeltuin voor de kinderen, containers voor afval + contractvoor het ophalen, onderhoudsbeurt voor de bus van Chris + een nieuwe reserveband, nieuw meubilair (plastic tuinstoelen). Nog maar een kleine greep uit de lijst.

 

Om 17.30 uur gingen we met Chris en Opri naar Club Benin. Hier moet je lid van zijn en als introducé van Opri mochten we mee naar binnen. Het is een club waar de betere gesitueerden lid van kunnen worden, heeft tennisbanen, een zwembad, restaurant en bar. We zaten heerlijk buiten op het gras en later onder de sterrenhemel. Toch wel leuk om ook eens na 18.00 uur buiten te zijn. Opri is een gezellige man en hij vertelde o.a. dat hij vijftien kinderen had en met drie vrouwen getrouwd was. De eerste was overleden, de tweede onderhield hij nog en met de derde woonde hij samen.