Schooldag

maandag 10 oktober

Uit bed heerlijk gezwommen en bij het zwembad gedoucht. Veel lekkerder dan de douche in mijn badkamer. Dat ziet er wel mooi uit maar is zo’n straal waaronder je heen en weer moet springen om de druppels op te vangen.

’s Morgens kan ik met mevrouw meerijden en zij vertrekt om 9.00 uur. Mooie tijd!

Behalve op woensdag, dan moet ze opereren en vertrekt ze om 8.00 uur. Ook goed….

 

’t Was goed om weer bij Charilove te zijn en het welkom was even warm als de andere dagen.

Eerst al het materiaal wat ik bij me had geordend.

De lessen duren meestal tot ongeveer 11.00 uur, dan een plas pauze en rond 11.30 uur is het mijn beurt. De kinderen zitten dan braaf aan tafel maar doen eigenlijk niets. De leraren hangen bij elkaar, al dan niet met de benen op tafel. Klinkt nogal negatief maar dat is nu eenmaal de gewoonte.

Ik ben tussen de kinderen gaan zitten en dan komen er altijd wel een paar naar je toe. Beetje zingen, maakt niet uit wat of in welke taal, vinden ze leuk.

Favor
Favor

Een wat ouder meisje, Favor, ik denk een jaar of 14, heeft mijn speciale aandacht. Ze is verlaten door haar moeder, leeft bij haar vader en ziet er meestal ongelukkig uit maar kan ook lachen. Ze kan flink tekeer gaan wanneer zo’n kleine donder iets doet wat ze niet leuk vindt. Vandaag stond haar gezicht op onweer. Ik zat achter haar en begon zachtjes te zingen, Heel voorzichtig en nieuwsgierig draaide ze een beetje haar koppie om. Zodra ze me zag, draaide ze weer terug. Mooi, een ingang …… Morgen verder….

 

’s Middags teachersmeeting: showtime. Bijna mijn hele verzameling meegenomen en laten zien. Ze werden er helemaal hebberig van. Vooral van al die tasjes die ik bij me had: rugtasjes, gratis tasjes van de Libelle-dag, Kruidvat, etc. Net iets meer dan een plastic tasje.

Er waren er toch een paar bij die spulletjes achterover drukten (opblaasbal, stickervel, knuffel), mensen die ik er nooit van zou verdenken. Ook mijn pen was verdwenen, gevonden en spontaan teruggebracht door degene die al meer van mij terug had moeten leggen…..

 

Er zijn afspraken gemaakt wanneer we er mee aan de slag gaan en de boel zit weer achter slot en grendel.

 

Vrijdag is uitgeroepen tot wekelijkse sportdag (van 11.30 – 13.00 uur) en gaan we aan de slag met springtouwen, badmintonsets, ballen etc.

 

Chris bracht me thuis en achteruit rijdend de poort uit, zakte hij met het rechter achterwiel in een greppel. De portier en ik probeerden te duwen maar dat hielp niet. Een stevige plank om de bus op te krikken ook niet. Wel een paar stoere Nigerianen van de overkant. Even een tilletje en hij stond weer op vier wielen.

 

Nog even een sprong in het zwembad en onder die lekkere douche.

 

’s Avonds word ik rond 19.00 uur geroepen voor het eten en daarna verdwijn ik in mijn kamer en zet de computer en de t.v. aan (bijna een echte Nigeriaan!). Meestal op CNN maar de Nigeraanse versie van Lotto’s Weekend Millionairs is ook wel leuk!

Wanneer ik alle verslagen + foto’s bijgewerkt heb, is het tijd om te gaan slapen.