Testweek voor de leerlingen, boze Chris

 

maandag 17 okt.

Vanaf gistermiddag weer ruzie met internet. Vanmorgen vroeg op, laptop aangezet, gezwommen en daarna geprobeerd hotmail aan de praat te krijgen. Mis.

Op de vaste computer van mevr. geprobeerd: twee berichten kunnen lezen en daarna weer niks. Vanmiddag hetzelfde liedje. En ik wilde nog wel zo graag die trouwfoto’s sturen…….

Nou ja, jullie houden ze allemaal tegoed.

Bij Charilove zijn het deze maandag, dinsdag en woensdag “testdagen”. Alle leerlingen moeten een test doen in taal, rekenen, tekenen / kleuren, godsdienst en sociale vaardigheden (o.a. de lessen Care for the body en Eat and meal).

Vandaag tekenen en rekenen. De kinderen met laag niveau moesten een kleurplaat kleuren en de cijfers 1 t/m 10 opschrijven. Ik ben benieuwd hoe dit beoordeeld wordt….

Vanmorgen een hele boze Chris gezien. En terecht!!

De leraren hadden bedacht dat de kinderen na drie testdagen, donderdag en vrijdag vrij mochten zijn. Dit hadden ze niet met Chris besproken.

Echter…………. de Commissioner wilde deze week een bezoek aan Charilove brengen. De exacte dag staat nog niet vast maar waarschijnlijk donderdag of vrijdag!

Woest was hij!!! De dove headteacher kreeg de volle laag en de tolk had heel wat te gebaren. Nog eenmaal, en hij zou direct ontslagen worden etc.etc.

Fel mannetje hoor, maar ’t zou toch een afgang geweest zijn als mevrouw was gekomen om te zien hoe Charilove draait en er was geen kind aanwezig.

Hij zou gebeld worden over datum en tijd en dat wacht hij nu maar af.

Chris wil nadat hij de kleuractiviteiten en -resultaten had gezien weer starten met teken-/schilderlessen. In december een expositie en eventueel verkoop. Eén van de leraren is grafisch kunstenaar en had eerder ook al dit soort lessen gegeven.

Chris wilde dat het deze week nog van start ging maar toen kwam het verhaal van die vrije dagen boven drijven…..

In ieder geval ga ik één dezer dagen met die leraar materiaal kopen, dan kan hij volgende week beginnen.

Ik heb een hele vragenlijst voor Chris maar hij vliegt maar heen en weer. Alles morgen……

Ook wilde ik de bibliotheek in duiken maar dat schijnt zo’n bende te zijn dat hij me de sleutel niet wilde geven. Dat gaan we samen bekijken… Daarna ging hij naar Ossiomo, eten brengen.

Na de testen een uurtje lekker met de kinderen zitten keuvelen o.a. over te test

Ze vonden mijn haar erg mooi en moesten er even aan voelen. Een Oïbo met vlechten!

Om 14.30 uur naar gebarenles. Ze gebruiken de internationale gebarentaal en deze verschilt nogal van de ondersteunende gebaren die ik bij de kinderen in Nederland heb geleerd.

Vandaag kwamen Church-words aan bod. Niet alledaags maar voor hen heel belangrijk. Het is eigenlijk heel logisch. Zo gebaar je “Jezus” door de middelvinger van je ene hand te prikken in de palm van je andere hand en andersom. Inderdaad, dat stelt de spijker voor in de handpalm van Jezus. Met de uitleg erbij, is het makkelijker te onthouden.

De chauffeur van mevr. kwam me om 15.45 uur al halen. Mevr. moest om 16.00 uur naar een vergadering van de kerk. Chris stond met pech onderweg op de terugweg van Ossiomo en kon me niet brengen. Dat was vroeg thuis en lang zwemmen…

Vanavond weer hetzelfde gedoe met internet. Dus wel schrijven, niet sturen.