Muziekinstumenten kopen.

 

woensdag 19 okt.

Om 9.15 uur met Jacob, de PA van mevr. en mr. Johnson, chauffeur, naar de markt om muziekinstrumentjes te kopen. Geweldig!! Zo’n markt bestaat uit allemaal smalle kamertjes naast elkaar en wat er allemaal verkocht wordt….. je kan beter vragen wat er niet verkocht wordt. Alles behalve voedsel. De spullen hangen op, in en aan elkaar, binnen en buiten.

De eerste “tent” had geen houten spullen maar wel goede, degelijk kunststof tamboerijnen. Daarna naar de overkant waar wel houten instrumenten verkrijgbaar waren. Ik heb zo’n beetje de halve zaak leeg gekocht en gelukkig deed Jacob het hoofdstuk “afpingelen” voor me. Daar ben ik niet goed in en zal het waarschijnlijk ook nooit worden. Toen ik zei dat het voor Charilove was, ging er nog iets van de prijs af!!

Met 5 tamboerijnen, 5 Maracass-ballen (soort grote sambaballen met een netje van kralen eromheen), 4 yambees, 2 ander soort trommels, 5 verticale tamboerijnen, 5 grote rammeldingen met harde schalen van noten, 4 metalen trechters met stokken om ermee op te slaan en 4 houten blokken met stokken om ermee op te slaan verlieten we de markt op weg naar Charilove

Ik kon bijna niet wachten tot de testen afgelopen waren en eindelijk mocht ik met mijn tassen te voorschijn komen. Nou, dat was feest!! Die kinderen weten natuurlijk precies hoe dat allemaal werkt en het was één grote muzikale happening. Er werd flink bij gedanst en het Afrikaanse temperament kwam helemaal boven drijven. Een aantal leraren deed goed mee dus ik kan wel concluderen dat dit een schot inde roos was. Toen ze uiteindelijk elkaar met de stokken de hersens in wilde slaan, was het tijd om de boel weer te verzamelen. In de loop van de middag kwamen hier en daar nog wat achtergehouden instrumentjes tevoorschijn.

Ondertussen had Chris bepaald dat de vrije dagen niet donderdag en vrijdag zouden zijn maar vrijdag en maandag. Dit veroorzaakte nogal wat commotie nadat bleek dat de PA van Chris een brief naar ouders had gestuurd met de eerstgenoemde dagen. Chris riep de hele boel bij elkaar en dat werd een pittige bijeenkomst. Hij bleef bij de vrijdag en maandag.

Ondertussen zat ik met mijn medecursist flink gebaren te oefenen want onze gebarentaaljuf zat natuurlijk bij de vergadering.

Om 16.00 uur werd ik weer opgehaald door mr. Johnson en Jacob.