Public Holiday en zwemles aan Jilly.

 

maandag 7 nov.

Weer terug op de basis.
't Was een kort dagje: het is public holiday.
Volgens Chris een belachelijke regeling voor de moslims. Omdat de christenen extra vrije dagen hebben met Kerst, Pasen etc. vinden de moslims dat ze recht hebben op extra dagen na hun feesten. Gisteren was een feestdag voor hen. Het vreemde is dat zij na het bezoek aan de moskee gewoon aan het werk gingen en dus geen feest maakten van deze feestdag.
Nu moet heel Nigeria twee dagen vrij nemen/geven om hun feest te respecteren terwijl zij zelf op hun feestdag gewoon werken.
Er zijn in het afgelopen weekend flinke bomaanslagen in Abuja geweest, veroorzaakt door moslimextremisten. Ruim 100 doden en een groot aantal gewonden. Dat maakte het humeur van Chris wat moslims betreft er niet beter op.

Hoe het ook zij: op twee toch gebrachte kinderen en de bewoners na was het een kale boel. Er werd een DVD van de Titanic gedraaid. Naar mijn idee niet echt een kinderfilm maar ze keken er aandachtig naar. Mijn maatstaf kwam duidelijk weer niet overeen met die van de Nigerianen.

Met Chris gesproken over alle projecten die er nu lopen en wat rekenwerk gedaan.
Er is toegezegd dat morgen de eerste termijn van mr. Lucky  wordt betaald. Als dat werkelijk zo is, kan de bouw van het hostel, de 24-uursvoorziening, beginnen.
De aanleg van de waterleiding naar de tweede verdieping voor toiletten en pantry vraagt om een nieuwe tank, waar ik misschien een sponsor voor heb.
Het afbouwen van de tweede verdieping (zie foto) wordt naar verwachting gefinancierd door (relaties van) de board members.
Charilove Netherlands heeft een bedrag toegezegd voor drainage en nieuwe aanleg van de toegang / inrit van Charilove. Een goede zaak omdat deze weg na een regenbui volledig onder water staat.

Voor en na de Titanic nog even kunnen tutten met de kinderen en i.v.m die publieke holiday werd ik al om 14.00 uur opgehaald.

Tot die tijd niets gehoord van moeder en kind die vrijdag waren geweest. Ik hoop dat ze nog van zich heeft laten horen!

Thuis begonnen met zwemles aan Jilly, het nichtje van de familie. Zij ziet mij iedere dag zwemmen, kan het zelf niet en vroeg of ik het haar wilde leren. Tuurlijk, laten we maar meteen beginnen. Ze hoopt dat ze kan zwemmen voordat ik weg ga. Ze is in ieder geval niet bang en zo te zien gaat dat wel lukken. Leuk!!