Maandelijks Celebration day

 

Vandaag (donderdag 29 sept.) is de Agape Get-Together celebration.

Dit is een feest wat iedere laatste donderdag van de maand bij Charilove wordt gevierd voor alle jarigen van die maand. Het houdt in: om 11.30 uur een mis, daarna dansen en eten.

De kinderen moesten best lang wachten maar deden het goed.

 

Omdat het feest zou worden, hadden wij bedacht slingers te maken en ballonnen mee te nemen. Met gekleurd papier, scharen en plakband begonnen we repen te knippen, hiervan lussen te maken en deze aan elkaar te plakken. Binnen no-time zat de tafel vol met enthousiaste mensen om te helpen. Lange medewerkers hingen ze op en de grote, vrij sombere ruimte werd er een stuk vrolijker van.

Ondertussen ging ik met ballonnen tussen de kinderen staan en als vliegen op een strooppot kwamen ze erop af. Prachtig om te zien: al die glunderende koppies!! Op zich al feest!

Verschillende boardmembers kwamen en ook de families van de kinderen waren welkom.

Er kwamen zeven Franciscanen op bezoek waaronder één priester, gekleed in bruine lange pijen. De andere zes waren als novice in de leer. Bij elkaar een volle ruimte.

 

Er was een altaar opgesteld, een tafel met witte kanten kleden erover.

De priester kwam en de misviering begon. Hij vertelde een verhaal over angels en gaf de mensen even de tijd om na te denken wie voor hem of haar een angel was (geweest) en voor wie je dacht zelf een angel te zijn (geweest).................................................................................................

 

Hij vervolgde met het benoemen van twee angels in ons midden: Erika en Joke wat met groot applaus werd beantwoord. Beetje te veel eer voor ons.

Tijdens de preek ging het over missionarissen en ook hierbij werden wij genoemd. We moesten zelfs naar voren komen en er werd voor ons gebeden. Heel bijzonder en ontroerend.

 

Het geloof in God is alles voor deze mensen. Wat ze doen of wie ze zijn: alles komt van en door God. Het vertrouwen in Hem is ongelooflijk en het wordt regelmatig benoemt.

Ook Chris zijn leven staat helemaal in het teken van God. Hij kwam tijdens de mis naar voren om in een gebed zijn dankbaarheid te uiten. Alle mensen deden mee en natuurlijk werd er regelmatig gezongen. Weer een hele bijzondere ervaring.

 

Na de mis werden er twee gigantisch grote taarten binnen gebracht. De jarigen werden genoemd en mochten naar voren komen. Er werd voor hen gezongen en voor de foto moesten ze doen alsof ze de taart aan gingen snijden.

En….. ja hoor: wij werden er ook bijgehaald en mochten mee doen! De taarten werden in flinke brokken gesneden en iedereen kreeg een stuk.

 

Ondertussen werden de kinderen toch wel wiebelig en na de hele ceremonie werd er discomuziek opgezet. Het duurde niet lang of het was één dansende menigte.

Heerlijk om met ze mee te doen of even op afstand te kijken en te genieten. Want dansen dat kunnen ze, zo klein als ze zijn!

Ook de Franciscanen hadden er lol in endeden enthousiast mee.