Reisverslag 13  18 dec. 2017

 

Morgen is The End Of The Year Party en iedereen is druk bezig met de voorbereidingen. Father Christmas komt voor ± 350 kinderen van Charilove, Ossiomo en andere delen van Benin City. Samen met medewerkers hebben we kerstpakketten gemaakt bestaande uit: schriftje, pen, toiletrol, zeep of tandenborstel, pakje Indomie (soort mie), lolly, pakje drinken en een pakje kaakjes. Praktisch en lekker…..

 

Er worden ook veel volwassenen verwacht en iedereen eet mee. De kokkies zijn nu al begonnen met koken en vannacht werken ze door. Gelukkig krijgen ze hulp want koken voor ±500 mensen vraagt wel wat extra handen.

 

Ook wordt er veel aandacht besteed aan de versiering en onze vlaggenlijnen hangen al vrolijk te wapperen tussen de draperieën. De kinderen lopen er lekker tussendoor en vinden al die bedrijvigheid wel leuk om te zien.

 

Op het terrein loopt een soort brede goot met regenwater waarin Chris grote vissen kweekt (catfish, ± 70cm. lang met een brede kop ± 15 cm., met enorme lange “voelsprieten”). Vanmorgen waren ze bezig om deze goot leeg te scheppen en vervolgens de vissen te vangen. Ze hebben er in middels 12 uit gevist en deze worden morgen geserveerd bij de lunch.

 

Om 16.00 uur hadden we een feestje van een afdeling van de kerk. Natuurlijk begonnen we met een mis, vervolgens rijst met kip en daarna mocht een discjockey aan het werk. De beschrijving is net zo kort als het feestje duurde: het begon uiteindelijk om 17.00 uur en iedereen was om 18.30 weer vertrokken. Wel lekker gedanst!!

 

Bij de slaapzaal werd intussen flink op houtvuur gekookt en eten klaargemaakt. Er waren zeker 10 dames die meehielpen en samen met hen hebben we tientallen bouillonblokjes uit zitten pakken. Wij hebben dit los in een blik of pot, veel makkelijker. 2 grote potten met kip en catfish stonden op het vuur te pruttelen en dit gaat de hele nacht door. Arme meiden!

 

Er was een meisje, Faith, gekomen die ik 6 jaar geleden had meegemaakt. Zij woonde toen met haar gehandicapte broertje bij Charilove, de ouders waren niet in beeld en ze zijn toen met geweld weggehaald door ”familie”. Het gaat goed met haar, ze woont in Warry (±50 km. van Benin), is nu 14 jaar en wil later dokter worden. Elke vakantie komt ze naar Charilove, naar mamma Nikitchi, die toen voor haar zorgde. Hoe het haar de afgelopen jaren vergaan is en hoe het nu met haar broertje gaat, is niet bekend. Ik had een Charilove flyer bij me waar ze op stond waar ze helemaal trots op was. Het was een leuk weerzien.